Oh my God!

Reiste på cruise for å se Thamspaviljongen

– Jeg kan ikke fatte at det er mulig, sier vår amerikanske gjest Gwen etterå ha fått omvisning og blitt kjent med den spesielle historien til The Norway Building.

Gwen og Larry Rinkenberger har interessert seg for Thamspaviljongen siden de leste om flyttingen i Chicago Tribune for tre år siden. Det var da dugnadsgjengen i Prosjekt Heimatt startet den omfattende jobben som endte opp med 20 000 arbeidstimer før den historiske bygningen sto klar for åpning på Bårdshaug-platået for et snaut år siden.

Paret fra Illinois klarte ikke å slippe tanken på stavkirkebygningen som ble hentet hjem til Norge etter 121 år i USA. De bar med seg alt de hadde funnet av avisartikler på sin reise til Norge.

Fredag fikk det amerikanske ekteparet endelig anledning til å se paviljongen med egne øyne for første gang.

– Oh my God! Så imponerende og vakkert! Sier Gwen Rinkenberger når hun ser Thamspaviljongen for første gang. Hun er begeistret for bygningen, men ikke mindre imponert over historien rundt den.

– Jeg er så glad dere hentet den hjem. Paret kom til Trondheim med et cruiseskip og var ikke snauere enn at de kastet seg rett inn i en taxi og ba om å bli kjørt til Orkanger. Der ankom de en time før åpningstid. Til alt hell møtte guiden også opp en time før åpningstid, slik at de slapp å møte stengt dør. Taxisjåfør Felix Mbungue ventet tålmodig til omvisningen var over før han kjørte dem tilbake til cruiseskipet.

Nå skal vi ta kontakt med cruiseselskapet og fortelle dem at de må legge inn et besøk til denne attraksjonen i sitt program. Det fortjener The Norway Building med den vakre historien, sier Larry Rinckenberger.

I tillegg til de to amerikanerne hadde Thamspaviljongen besøk fra Tsjekkia, Russland og Belgia denne dagen.

Samlet aviusutklipp om The Norway Building.
Larry og Gwen Rinkenberger samlet alt de kom over av informasjon om The Norway Building.

Leave a Reply