Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Konsert

17. August 2021 @ 16:30 21:00

KONSERTSTART KL: 19.00

Sturla Eide – Fele, hardingfele

Kai Roger Magnetun – Trekkspill

Eirik Rottem Eide – Trommer

Trioen spilte sammen for første gang i 2019 og har siden da gjort to tun-konserter på Fannremsgården og flere mindre opptredener i ulike forbindelser. Sturla og Kai Roger har spilt sammen som duo i mange anledninger, og konseptet fele og trekkspill er jo et velkjent uttrykk. Begge vokste opp i gammeldansen og folkemusikken i hhv. Trøndelag og Hallingdal og hadde mange felles referanser da de møttes på slutten 90-tallet.

Eirik spiller trommer og er et ytterst ungdommelig tilskudd som ikke en gang var påtenkt da Sturla og Kai Roger møttes første gang. Der Sturla står støtt i dalførets tradisjoner godt fulgt opp av Kai Roger, har Eirik vokst opp med folkemusikklyden i bakgrunnen mens han selv har interessert seg for helt andre musikkstiler. Etter hvert har de funnet sammen i et felles uttrykk på tvers av generasjoner.

Mye av de eldste dokumenterte slåttene fra Orkladal ble skrevet ned på samme tid som Thamspaviljongen ble bygget. På samme vis som paviljongen har blitt et symbol og et identitetsmerke i nyere tid, har også musikken sin plass i dette bildet. Som paviljongen har trioen også gjort noen enkle grep i lys av tiden for å gjøre den nedarvede kunnskapen stødigere i nyere tid. Trioen spiller musikk med røtter fra Orkladal og omegn, sammen med nyere komposisjoner av Sturla slik mange kjenner det igjen fra tidligere tunkonsertene på Fannremsgården. Musikken blir pakket inn av små historier basert på oppspinn og fakta, selvopplevde hendelser og spontanitet.

Velkommen til den første av våre tre sensommerkonserter i Thamspaviljongen!

Orkdal kulturscene

View Arrangør Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Please reload

Vennligst vent ...